Pre požiar bytu evakuovali v Jelšave osemnásť osôb a jedného psa

30.11.2013 Revúca

Jelšava 30. novembra (TASR) - Požiar bytu likvidovali dnes ráno hasiči na Ulici 9. mája v Jelšave. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater, evakuovali 18 ľudí, štyroch museli ošetriť záchranári.

Príčiny požiaru sú momentálne predmetom vyšetrovania. Oheň poškodil dva byty, ďalší zaliala voda, ktorou hasiči likvidovali plamene. Predmety z vyhoreného bytu previezli na dvor mestského úradu, kde ich prehľadávajú, pretože sa tam môžu nachádzať cennosti. "K požiaru nás privolali pred šiestou hodinou ráno. Došlo k zadymeniu spoločných priestorov, všetkým ľuďom sa však našťastie podarilo vyjsť. Napriek tomu museli štyroch ľudí ošetriť záchranári. Majiteľa bytu, kde požiar vznikol, previezli do nemocnice. Celkovo sme evakuovali osemnásť osôb a jedného psa," povedal Piater.

Byty v dome, kde vypukol požiar, sú v súkromnom vlastníctve. "Podľa mojich informácií sú všetci ľudia pri svojich príbuzných. Zatiaľ nás nikto nekontaktoval so žiadosťou o pomoc. Hoci voči bytovke nemáme žiadne právne záväzky, z ľudského hľadiska sme pripravení poškodeným pomôcť v maximálnej možnej miere, ako to bude v našich silách a možnostiach," doplnil primátor Jelšavy Milan Kolesár.
 

Vyberte región